Quadraten

Deze website is in de opbouwfase. Voor actuele zaken verwijzen we nog naar www.pentaprimair.nl en www.westerwijs.nl

Agenda

Medenken over Quadraten

Startdatum/tijd:
woensdag 23 mei 2018 17:00
Einddatum/tijd:
woensdag 23 mei 2018 20:00
Beschrijving:

Quadraten ligt op dit moment ruim drie maand varen vanaf de haven en koerst in rustig vaarwater. Hier en daar een golfje en een woelig getij, maar ach dat kunnen we best aan. We hebben een duidelijke koers nodig. We ambiëren geen vaartocht in het wilde weg. 

Als gefuseerde stichting met openbare, christelijke en samenwerkingsscholen hebben we een toon gezet die vraagt om een duidelijke richting. Geen vanzelfsprekende voortzetting van … of optelling van oude zaken, maar een nieuwe richting.

Onderwijs is anno 2018 niet meer herkenbaar naar de oude maat waarin we zelf onderwijs hebben gekregen, en er is niets dat zo snel verandert als de actualiteit; zekerheden hebben een korte levensduur en dat vraagt een andere aanpak met lef, doorzettingsvermogen en durven loslaten.

Deze ontwikkeling vraagt iets van ons en van ons onderwijs. Veel staat vast over wat een kind vandaag de dag moet kennen en kunnen. Onderwijs 2032 maakt inmiddels plaats voor curriculum.nu. De maatschappij vraagt ons om met name na te denken over het hoe. Daarbij is voldoende vrije ruimte om invulling en betekenis te zoeken over ‘dat andere’ dat beter past bij vandaag en morgen. Juist die invulling, gevoegd bij de vakman die niet meer administreert, maar als pedagoog en didacticus de kinderen op weg helpt, biedt voldoende uitdaging om de koers te bepalen en waar nodig bij te sturen. ‘Wat vinden we echt belangrijk?’ en ‘Waar moeten we aan werken?’ zijn vragen waar we een antwoord op willen. Dat bepaalt mede de visie en de koers van Quadraten. 

Samen met een breed scala belanghebbenden uit kinderopvang, onderwijs, kerkelijke en maatschappelijke organisaties hebben we uw inbreng nodig om de koers van Quadraten te bepalen. 

Voor deze avond zijn reeds uitnodigingen verzonden.

bekijk de volledige agenda

Nieuws

Bezoek van Verus voorzitte ...
lees meer
"Wij zijn trendsetter in N ...
Interview ontstaan stichting Quadraten
lees meer
Nieuwe website
Met ingang van 1 januari 2018 is Quadraten de naam van de stichting voo ...
lees meer
Presentatie naam en logo Q ...
Op 16 november 2017 presenteerden de directeuren van Westerwijs en Pent ...
lees meer
meer nieuws
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl