Quadraten zoekt het hoger op

ZUIDHORN – Stichting Quadraten heeft woensdag 10 oktober met  haar ruim 500 personeelsleden vijf mega-vliegers gebouwd en gezamenlijk het luchtruim laten kiezen. Quadraten bestaat inmiddels ruim 10 maand. Om elkaar nog beter te leren kennen is de Quadraten-dag georganiseerd. Deze stond in het teken van verbinden, samenwerken en durven dromen. Het multifunctioneel centrum de Noordster in Zuidhorn, de thuisbasis van de Borgh, het Anker, SKSG en de Zijlen, vormt een uitstekende accommodatie om samen te luisteren en in teamwork de handen uit de mouwen te steken. 

 

Gastspreker was Wouter Duinisveld, triatlon sporter met een donorhart. Hij hield een inspirerend verhaal over zijn ziekte, het herstel en vooral de droom die hij had om weer te kunnen sporten. Deze droom is, vanuit vertrouwen, een heel sterk doorzettingsvermogen en vooral door samenwerking met het juiste team van mensen om zich heen, bewaarheid. Het belang van ‘donor’ kreeg daarmee een indrukwekkende dimensie. Hij riep de aanwezigen op om, vanuit zijn ervaring en persoonlijk levensbelang, donorregistratie te overwegen.  

 

Voortbordurend op dromen en samenwerken werden de personeelsleden van Quadraten daarna aan het werk gezet. In groepen van zes personen werd aan de hand van een bouwtekening, met allemaal losse onderdelen, één element van de mega-vlieger geconstrueerd. Tijdens het bouwproces hoorde je regelmatig de sceptische vraag: “Gaat dit echt straks de lucht wel in?” Na de lunch was het zover en werden vijf megavliegers samengesteld uit ruim 100 losse vliegers. Onder groot applaus en vele “aah’s” en “ooh’s” werden de vliegers gelijktijdig opgelaten. Kortom: Het lukt om met zoveel mensen samen te werken en in goede harmonie een dergelijk megaproject te realiseren. Die droom is in ieder geval gerealiseerd en Quadraten zocht het, met medewerking van 500 personeelsleden,  even hoger op! 
Media
  • WhatsApp Image 2018-10-12 at 09.00.22
  • WhatsApp Image 2018-10-12 at 09.00.50
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl